torsdag, november 2

Busstress...varför???

Kom på en sak när jag stod och väntade på bussen nu i veckan. Tänkt er detta; runt tjugo pers står på hållplatsen, stor blandning av människor i alla åldrar och mer eller mindre trängs för att stå närmast där bussen borde stanna. När väl bussen, läs: stor buss med typ 80 sittplatser, så blir blir det större bråk inne i högen av männskor. Sen när dörrarns öppnas så ska alla in samtidigt, dvs mer knuffar och trängsel bara för att komma först in på en buss där det är minst 3 sittplatser vardera...allt detta medans jag stod ett par meter där ifrån med en kvinna och hennes barnvagn och smålog åt varandra åt hela spektaklet som vi fick se framför oss.

Vad är poängen, en massa stress helt i onödan, säkert några trampade tår och armbågar i magar, bara för att vara först till..... ingenting.....

See you ingame
/Dingbattingen

2 kommentarer:

Matilda sa...

En teori jag har är att man är så mån om att komma in i bussens "värme" och hinna först till "sin" plats före någon annan. Och så vill man ju hinna se till att man kan lägga upp väskan på sätet bredvid, för HU så hemskt om någon annan skulle sätta sig bredvid en! Det är lite den "svenska" mentaliteten. Om det nu finns en sådan... (åh vad det var kul att läsa etnologi!)

Anonym sa...

Det handlar om precis det som föregående talare(?) skriver om. Bästa platsen. Det är därför man hittar mig där i trängseln, knuffandes för att komma på först :)