onsdag, november 29

Duktigt förbannad

Jag och min flickvän skulle ge våra respektive föräldrar och syskon en fin Julklapp i form av en underhållande kväll nu på lördag. Vi hade köpt biljetter till Julgalan som skulle bli av nu på lördag den 2/12, men icke. Tydligen hade arrangörerna satt borden för tätt, och det tyckte brandkåren inte om, utan de fick göra mer plats till borden. Detta i säg är ju självklart något som måste göras med tanke på säkerheten, men resultatet blir att där inte får plats lika många i lokalen och nu måste arrangören boka om ett litet antal biljetter, däribland våra. Detta är väl någon man har tagit reda på innan man börjar sälja biljetter; exakt hur många människor man får plats med i lokalen, och säljer kanske lite mindre biljetter för att vara på den säkra sidan. Pratar med brandkåren och alla andra statliga verk som har något att säga till om när det gäller sådanna hära saker. Tydligen så var det 200 biljetter så var de var tvugna att boka om vilket gör att man inte känner sig personligt antastad, men ändå, de har förstört denna helgen för oss, och förstört vår julklapp till de vi älskar runtomkring oss...
Nu blir det så att vi var tvunga att bokas om till två veckor senare, då hälften av de vi tänkte bjuda inte kunde för de var upptagna med annat den kvällen. Och kan ni gissa vad de kan tänka ge oss i kompensation....Garderåbsavgiften...ska man skratta eller gråta...

En av anledningarna för att vi inte skulle få någon kompesnation var att vi hade köpt biljetterna till ett reducerat pris, köp två och få en tredje grattis. Fick den rabatten med Stjärnkortet, men det hör ju inte egentligen hit vilka biljetter vi har, de har svikit vårt förtroende och svikit oss i stort i och med att vi inte kunde bjuda våra nära och kära på detta. Det är det som svider mest, att de verkar inte bry sig. Visst de bokar om oss till en annan dag, så de försöker lite att göra det rätt för sig, men det är inte i närheten nog. Om de inte en kan ge oss en biljett gratis, eller uppgradera dem till den dyrare sorten så kunde de iallafall, så kan de göra mer än ge oss garderobsavgiften, som någon lycklig person hade fått som erbjudande...Detta slutar med att vi är fyra som kan den degen vi blev ombokade till...fyra av sex. Så, visst, vi får lite pengar tillbaka på de biljetterna vi inte kan använda, men de är ju våra pengar från början.

Första gången detta händer mig personligen, har läst om liknande händelser i tidningar genom åren, men trodde naivt att det bara händer andra.

De av er som har sydsvenskan kan idag (29/11-06) läsa en artikel om detta på andra sidan av B-delen, eftersom sydsvenskan inte verkar tycka att den artiklen är viktig nog att hamna på deras hemsida.

2 kommentarer:

Matilda sa...

kan trösta dig med att Timbuktu kommer i alla fall!

Anonym sa...

hur länge ska du vara förbannad? Nu har du ju ändå fått se Anders och Måns och Timbuktu...